På Tagore är alla konsulter med och föreslår aktiviteter för att bygga teamkänsla. Senast önskade flertalet fler konferenser, och i oktober hålls årets konferens nummer två på Käringön i skärgården norr om Göteborg.
– Vårt mål är att bli branschens bästa arbetsgivare och en stor del i detta är att vi levererar det vi lovat, både internt och externt. För våra konsulter, som spenderar stor del av sin arbetstid ute på uppdrag hos kund, är det viktigt att regelbundet kunna samlas kring vår lägereld, utvecklas tillsammans, dela erfarenheter och umgås, säger Benny Lundberg, vd på Tagore.
Det var som vanligt konsulterna själva som fick föreslå och rösta fram resmålet och temat för konferensen.
– Att prova nya saker och spendera tid i en ny miljö är viktigt för kreativiteten och energin. Temat och agendan för höstkonferensen kommer bland annat kretsa kring konsultidentiteten, hur varje konsult ser på Tagores erbjudande och den egna rollen i kundens sfär. Vi kommer även prata om hur Tagore kan bli ännu bättre på att skapa resultat för kunderna.
De flesta av Tagores konferenser har inslag av friluftsliv, utomhusaktiviteter och äventyr, för att balansera och ge energi till utvecklingsarbetet i konferenssalen.
– Att fiska hummer blir en helt ny upplevelse för de flesta av oss och vi hoppas såklart att vädret ska vara trevligt. Självklart är det frivilligt att delta i aktiviteten, har man anlag för sjösjuka kan det vara en utmaning om det är sjögång.
Resan till Göteborg går på två spår och konferensen börjar redan på tåget från Stockholm.
– Det är perfekt att åka tåg, då får vi flera timmars tid för umgänge och förberedelser ombord, så att vi kan utnyttja tiden på Käringön effektivt, både i och utanför konferenssalen. Vi ser fram emot dagarna på västkusten, det är alltid lika inspirerande att samlas utanför vardagens rutiner och ta nya steg framåt tillsammans.
Här kan du läsa mer om hur det är att arbeta hos Tagore. Kanske är du med kring lägerelden på vår nästa konferens?
Fakta om hummerfiske:
Hummerpremiären infaller alltid första måndagen efter 20 september, under sommarhalvåret är hummern fredad. Fritidsfiskare får fiska hummer fram till den siste november, yrkesfiskare fram till siste december, enligt Havs och Vattenmyndigheten. Hummerfiske i liten skala anses vara ett hållbart fiske, Världsnaturfonden WWF har dock gett hummer gult ljus, vilket innebär Var försiktig, enligt WWF Fiskguiden.